Tips voor ouders

Het doorlopen van het programma leent zich voor gesprekken met uw kind. Vragen die daarbij kunnen helpen:

- snapt uw kind beter wat ADHD is?

- had uw kind verwacht dat het eigenlijk best veel kan met ADHD?

- welke voor- en nadelen ziet uw kind van ADHD voor zichzelf?

- hoe voelt uw kind zich over het hebben van ADHD?

- weet uw kind nu beter waar het goed in is en wat nog lastig blijft?

- wat heeft uw kind van u nodig om te helpen bij de dingen die nog lastig blijven?

Over ADHD

ADHD staat voor Attention Deficit Hyperactivity Disorder, oftewel een aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit en overbeweeglijkheid. Hoe ADHD precies ontstaat is niet duidelijk. Door onderzoek te doen, probeert men hier een antwoord op te vinden. Wat wel bekend is, is dat informatie bij kinderen met ADHD anders door de hersenen wordt verwerkt. Zo hebben kinderen met ADHD moeite met organiseren en plannen, vinden ze het moeilijk om ergens lang hun aandacht op te richten en kunnen ze moeilijk onbelangrijke prikkels van buitenaf negeren. Vaak zijn de kinderen snel opgewonden, gefrustreerd en chaotisch. Ze doen eerst voordat ze denken en hebben geen rem.

 

Meer over ADHD?

Steunpunt ADHD, onderdeel van Landelijke Oudervereniging Balans

Alle honden hebben ADHD, K. Hoopmann

Brammetje Baas – een film om bij stil te staan (als je kunt)

Oudergids ADHD – bijsturen als alle remmen loszitten, M.L. Kutscher

Gezondheidsplein – informatie over ADHD

Wat is psycho-educatie?

Psycho-educatie is een belangrijk onderdeel van de behandeling van kinderen met ADHD. Door middel van psycho-educatie vergroten kinderen met ADHD hun kennis over ADHD en krijgen daarmee inzicht in hun mogelijkheden en beperkingen. Ook krijgen kinderen alternatieven aangeboden voor hun gedrag. Psycho-educatie in de vorm van geschreven tekst is voor kinderen, en in het bijzonder kinderen met ADHD, erg lastig. Daarom is er nu een digitaal psycho-educatieprogramma gemaakt: visueel prikkelend en stimulerend. ADHD voor kids is een online programma voor kinderen van 6 tot 8 jaar.

Meer informatie over psycho-educatie leest u in het artikel ADHD voor kids!, dat gepubliceerd werd door het Kenniscentrum Psychologie.

 

Toegangscode kopen

Hier kunt u een token bestellen, waarmee u een half jaar toegang heeft tot het programma.  De token kost € 19,95. Levertijd: maximaal 5 werkdagen.


Bestellen

Gratis demo

Probeer het eerste deel van ADHD voor kids gratis uit.


Doe de demo